Австралийският премиер Скот Морисън призна за допуснати грешки при посрещането на

...
Австралийският премиер Скот Морисън призна за допуснати грешки при посрещането на
Коментари Харесай

Австралийският премиер призна за грешки на фона на предизборна кампания

Австралийският министър председател Скот Морисън призна за позволени грешки при посрещането на новата вълна на пандемия в страната през летния сезон.

Скот Морисън се изправи против рецензиите към ръководството на страната за прекомерно оптимистичната прогноза за последствията при имунизацията против Ковид и по тази причина страната не е била готова за нарастването още веднъж на случаите, осведоми Reuters. В обществото и измежду политическите съперници на Морисън има отчаяние от по-оптимистичното посрещане на летния сезон и незадоволителния брой проби.

В отговор на рецензиите против управлението на пандемичната конюнктура и незадоволителните доставки на Ковид проби, Морисън трансферира отговорността на федерално равнище, обяснявайки, че другите щати са виновни за разпространяването на проби в страната.

Той прибавя в предизборната си акция, че Австралия се нуждае от водач с опит, който да издържи на напрежението.

Скот Морисън изяснява, че фокусът на държавното управление бил ориентиран към баланс сред опазването на здравето и стопанската система, а новият вид на вируса е довел до непредвидени промени в доставките и дефицита на проби.

В Австралия смъртността е измежду най-ниските в света и има висок % на имунизиране. Хоспитализираните варират към 5000, заболелите са към 35 000. За целия интервал на пандемията са умряли към 3 800 души, добавя Reuters.

Морисън подчертава върху високия кредитен рейтинг на страната " ААА ", както и ниския % на безработица в страната - едвам 4,2%.

Припомняме, че изборите в Австралия предстоят след няколко месеца в една комплицирана конюнктура на рецензии към ръководството, в това число за абсурда с Новак Джокович предишния месец. Световно известният тенисист не бе позволен до Australian Open и бе замесен в съдебна сага по отношение на пребиваването в страната. Целият скандал се развихри заради имунизационния статус на Джокович, а премиерът Морисън бе заставен да разгласи, че разпоредбите са за всички, с цел да се съблюдават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР